8 september 2010

NA DE GELDERLANDER NU DE ZAKENGIDSVAN BAKKEN WORD IK BLIJ'
EMINE PAZAN BAKT TAARTEN IN ALLERLEI VORMEN
Een taart in de vorm van Tom & Jerry? Of een bruilofttaart van een meter hoog? Hier rent Emine Pazan niet van weg. Met haar passie voor taarten heeft ze de internet winkel 'Turkish Delight Cakes' opgericht.
"Maar het is eigenlijk alleen een hobby", vertelt Pazan. "Ik doe dit omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind, en lekker natuurlijk." Als men zich realiseert dat ze pas een half jaar geleden haar eerste taart maakte, is het haast ongelofelijk om te zien tot welke taartcreaties ze momenteel toe in staat is.
"Een half jaar geleden heb ik mijn eerste taart gemaakt in de vorm van een barbie. Dit was voor mijn dochtertje. Mijn dochter was jarig en ik wilde een mooie taart voor haar hebben.
Helaas waren alle mooie taarten die ik kon vinden schreeuwend duur. Dus ik dacht: dat kan ik ook, maar dan goedkoper. Zo is het begonnen."
Vanaf de verjaardag van haar dochter is de taarten carrière van Emine Pazan in sneltreinvaart vooruit gegaan. Zo geeft ze tegenwoordig workshops aan groepen, organiseert ze kinderfeestjes in het teken van taarten, en is het mogelijk een privé-les te krijgen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Naast al deze dingen is ze iedere dag bezig om bestellingen af te werken.
Wat Pazan onderscheidt van vele andere taartenmakers, is dat ze geen marsepein gebruikt.
"Bijna alle taartenmaaksters in Nederland gebruiken marsepein. Ik gebruik fondant. Dit is een soort suikerdeeg en ligt minder zwaar op de maag dan marsepein. Ook kunnen mijn taarten 3 dagen buiten de koelkast bewaart worden. Dit is vooral handig voor bruidstaarten, die normaalgesproken zo groot zijn dat ze niet eens in een koelkast passen."
Dat ze haar creativiteit in de het taarten maken kan storten is erg belangrijk voor Pazan. 'Ik doe dit puur en alleen voor mijn plezier. Ik ben niet uit op winst.
Dus mijn taarten zijn in dit genre de goedkoopste in Tiel.
Zolang ik maar lekker aan het bakken kan, ben ik blij. Natuurlijk denk ik wel eens na om dit tot een echt bedrijf te maken.
Als het zover komt dan wordt mijn vriend johnny de baas, hij is immers vroeger banketbakker geweest. We zijn een sterk team samen.''
Heeft u interesse gekregen in de taarten van Emine Pazan, kunt u een kijke nemen op de website www.turkishdelightcakes.com.
Onder de foto staat: Emine Pazan met een van haar taarten':"van taarten bakken wordt ik blij", vertelt ze.
Mijn reactie: 2 dezelfde interviewen voor 2 kranten en 2 verschillende interpretaties... Interessant om te lezen toch?
Ik ben een van de weinigen die met fondant werkt maar niet de enige, ik maak ook marsepein taarten op verzoek EN ik ben een van de goedkoopste van tiel... niet de goedkoopste... ;) Want sommige collega baksters zijn ook goedkoop... Als ik een bestelling niet aankan dan stuur ik ze ook door naar hun.. Zo hoort het toch ook ;)
Ik ben in ieder geval superblij en mijn telefoon en mail staan roodgloeiend hihi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

hartelijk dank voor uw reactie.

vriendelijke groeten
Eda-exclusive-bakery.nl