18 augustus 2010

GESHOPT EN ASSEPOESTERTAART

Gisteren ben ik naar de taartenwinkel in Geldermalsen geweest. Ik heb vooral veel fondant, biscuitmix, cupcakemix en poedersuiker gehaald. Dus ik kan wel even vooruit.
Als ik in die winkel ben word ik zo hebberig... Hebben jullie dat ook? Ik wil vanalles kopen (niet voldoende geld helaas haha) en ik raak compleet de kluts kwijt waardoor ik taartkartons ben vergeten :( Volgende keer neem ik een lijstje mee... Ik heb ook de mini bow (strik) set gehaald voor de assepoester die ik vandaag zou maken. Wat een handig ding.... Ik ga zeker de grotere versie ook kopen.
Dit is mijn werkplaats. Ik moest deze assepoester in 1 dag afmaken dus is het een zooitje geworden haha... Maar het resultaat mag er zijn vind ik zelf.

Ze is gevuld met frambozenbavarois met een dun laagje frambozenjam erover (alle 4 de lagen)...
In het echt ziet ze er veel mooier uit. Ik had in ieder geval veel lol tijdens het maken. En dan nog te bedenken dat ik pas een maandje actief aan het bakken ben... Ik mag best trots op mezelf zijn!
Bedankt voor het kijken (lezen)
Copyright turkishdelightcakes.com

16 augustus 2010

AJAXTAART VOOR JOHNNY

Ik ben niet zo van de platte taarten. Dus heb ik de logo op icingsheet geprint en dan toch nog weer de logo overgetrokken met een dikke lijn zwarte fondant.
De voetballertje is dit keer veel beter gelukt. Dit is de tweede keer dat ik een mens boetseer. Dus meer oefenen en hopelijk baart dat kunst.


Omdat de voetbalvakjes niet aansloten heb ik het opgelost door er een lijn zwarte fondant erlangs te gaan. Geeft best een leuk effect vind ik.

Dit is de resultaat... Heerlijk gevuld met Moccabotercreme met geraspte chocolade
Copyright turkishdelightcakes.com15 augustus 2010

BUMBA TAART

Gisteren een gezellige prive workshop gehad van deborah (taartschuur). Ik wou wat anders proberen dan een barbie en aangezien bumba erg populair is bij de kleine kinderen hebben we voor die workshop gekozen.
Ik werk met fondant, dit was de eerste keer dat ik marsepein heb gebruikt. Werkt veel makkelijker kan ik zeggen. Alleen lust ik geen marsepein. De amandel smaak is te overheersend vind ik, maar dat is mijn mening. Deze taart is gevuld met botercreme en aarbeienjam.


De boetseersels zijn gemaakt door Deborah zelf. We hadden niet veel tijd over. Maar het was heel gezellig.
Mijn verloofde Johnny was ook meegekomen. Hij heeft voetbal (ajax) gekeken. Omdat hij een echte Ajaxied is ben ik een kleine ajaxtaart voor hem aan het maken... Morgen zal ik het posten...
Morgen moet ik madeira cake maken voor een 3d project (Mijn favoriete project). En kapsel bakken voor een doornroosje taart. Dus lekker druk in de weer met taarten....
Copyright turkishdelightcakes.com