6 augustus 2010

MACARONS

Wat heb je nodig: (recept afkomstig van bakerella.com)
110 gram amandelen
200 gram poedersuiker
90 gram eiwit (ongeveer 3 eieren)
50 gram kristal suiker
zakje chocolade saus
500 ml melk
Het is heel belangrijk dat je oude eiwitten gebruikt. Laat de eiwitten 24 tot 48 uur staan. Dek het niet helemaal toe. Als je zoals mij geen tijd hebt om zolang te wachten dan kan je de eiwitten 10 tot 20 seconden in de magnetron op medium stand opwarmen.

Maal de amandelen in een keukenmachine. Je kan het natuurlijk ook kant en klaar kopen.


Meng de poedersuiker met de gemalen amandelen in een aparte kom. En leg apart.Klop de eiwitten tot ze schuimig zijn en doe er de kristalsuiker bij. Blijf doorkloppen totdat het helemaal stijf is.

Doe de geklopte eiwitten bij de amandel/poedersuiker mengsel en klop het luchtig totdat ze zijn gemixt. Zorg ervoor dat je de mengsel als het ware omschept zodat de lucht niet verloren gaat.


Haal een mes door het beslag waardoor er een lijntje ontstaat. Het lijntje moet binnen 10 seconden vanzelf verdwijnen, zo niet ga door met vouwen.


Verdeel het beslag over 4 schaaltjes om 4 verschillende kleuren te mengen. Natuurlijk kan je meerdere kleuren mengen of juist minder.


Gebruik een spuitzak met een ronde spuitmond of een lepel om er rondjes mee te maken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Mijn beslag was te vloeibaar waardoor het beslag teveel uitliep (zie de gele rondjes haha) dus heb ik ervoor gekozen om een lepel te gebruiken (zie de roze) en die zijn perfect gelukt. (al zeg ik het zelf ;)
Wanneer het beslag stopt met lopen laat je het 30 minuten tot een uur wachten. (DIT IS HEEL BELANGRIJK, ZO VORM JE EEN HARDE VEL OP HET BESLAG. EN KRIJG JE DE GEWENSTE MACARON) Doe je dit niet dan krijg je dit (zie de foto hieronder) Misvormd maar toch lekker dus geen nood ;)

DE VULLING:


Ik gebruik deze chocolade saus van dokter oetker. Te koop in de supermarkt of Turkse winkel. Je kunt de macarons ook vullen met chocolade ganache, jam of mousse... Voor een dikkere saus is het het beste om het een dag van te voren klaar te maken en in de koelkast te bewaren (wel eerst geheel laten afkoelen)

Breng 500 ml melk met de gehele pak chocolade saus al roerende aan de kook.


Laat de saus nog 2 a 3 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
PAS OP: HIJ IS ERG HEET!
Haal de saus van het vuur en laat het onder af en toe roeren afkoelen. Als het volledig is afgekoeld kan die ongeveer een uur of langer in de koelkast om op te stijven.
Vul de macarons met deze saus en eet smakelijk

1 opmerking:

hartelijk dank voor uw reactie.

vriendelijke groeten
Eda-exclusive-bakery.nl